Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bnp zenica

Premijerno izvedena predstava „Iz najbliže udaljenosti“

iz najblize udaljenosti

Prema riječima autorice i rediteljice Berine Musa: „Iz najbliže udaljenosti“ je predstava o oslobađanju, nečega što je prošlo, o realizaciji da pokajanje i nostalgija nisu isto

Predstava „Iz najbliže udaljenosti“ u koprodukciji Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, prema tekstu i u režiji Berine Musa, premijerno je izvedena u ponedjeljak, 23. septembra na Maloj sceni „Žarko Mijatović“ u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica. 

Prema riječima autorice i rediteljice Berine Musa: „Iz najbliže udaljenosti“ je predstava o oslobađanju, nečega što je prošlo, o realizaciji da pokajanje i nostalgija nisu isto. Jedno je maštati o lijepim vremenima, drugo je uvjerenje “nekad je sve bilo bolje”. Ko se pomiri sa svojom prošlošću zna: sve što ostane, to je osjećaj.

U predstavi igraju: Iman Bubić, Haris Bidžan i Deni Mešić. Dramaturgiju predstave potpisuje Berina Musa, a produkciju Laura Brunner, dok je asistentica produkcije Belma Medija. Muziku predstave potpisuju: Muhamed Bajramović, Haris Bidžan, Timur Muratović, Hana Hamza i Adnan Hadžović. Predstava je nastala kao diplomska predstava Iman Bubić i Laure Brunner. Reprizna izvedba ove predstave će biti upriličena u toku mjeseca oktobra.