Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstavom pozorišta “Jazavac” otvoreni Dani komedije u Kumanovu

Predstava

U okviru kontinuiranih aktivnosti na promociji bh. kulture u Republici Makedoniji, Ambasada Bosne i Hercegovine u Skoplju je podržala učešće Gradskog pozorišta „Jazavac“ iz Banja Luke na XX Međunarodnom teatarskom festivalu – Dani komedije Kumanovo 2017. Festival je otvoren predstavom ovog pozorišta „Celo telo tu me boli“, reditelja Nikole Pejakovića.

Svečano otvaranje jubilarnog dvadesetog izdanja festivala upriličeno je u Centru za kulturu „Trajko Prokopiev“ u Kumanovu. Čast da otvori festival pripala je gradonačelniku Kumanova Zoranu Damjanovskom koji je tokom obraćanja publici posebno pozdravio ambasadoricu Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepu Babić.

Nakon izvođenja predstave ambasadorica Babić je čestitala glumcima Ljubiši Savanoviću, Nikolini Jelisavac i Velimir Blaniću na sjajnoj izvedbi. Naglasila je da najbolju ocjenu predstavljaju brojni aplauzi publike (750 gledalaca) tokom izvođenja predstave i dugotrajni aplauz na kraju predstave.

XX Međunarodni teatarski festival – Dani komedije Kumanovo 2017 organizirala je Nacionalna ustanova Centar za kulturu „Trajko Prokopiev“ iz Kumanova, uz podršku gradonačelnika i gradskog vijeća Kumanova i Ministarstva kulture Republike Makedonije.