Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gradsko kazalište mladih

Predstavom “Mašta može svašta” zatvoreni kazališni dani u Vitezu

Foto: GKM Vitez

Osim predstava publika je imala priliku prisustvovati i predstavljanju knjige „Nije lako biti ja“, autorice Senade Vurm, izdavača Gradskog kazališta mladih Vitez

Šesnaesto izdanje kazališnih dana u Vitezu završeno je predstavom ”Mašta može svašta”, Gradskog kazališta mladih Vitez.

Spomenutu predstavu izveo je najmlađi ansambl GKM-a Vitez , a predstava je oduševila publiku koja je ponovno napunila pozorišnu dvoranu u Vitezu.

Kazališne dane svečano je zatvorio ministar obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona Bojan Domić.

„Hvala prije svega svima vama iz Gradskog kazališta mladih Vitez, što nas činite sretnim, što činite našu djecu sretnom. Hvala što priređujete sjajne događaje ovdje u Vitezu i cijeloj Središnjoj Bosni, a od srca vam želim još puno teatarskih dana, predstava i putovanja. Lijepo je biti dio ove sjajne priče, a zahvala i publici što u velikom broju prati sve predstave“, poručio je ministar Domić.

Inače, tokom vikenda odigrana je predstava ”Ifigenija” Bjelovarskog kazališta. Iznimno snažan tekst Lane Šarić vrlo je vješto na scenu postavila rediteljka Margareta Maja Fabičević, a mladi glumci iz Bjelovara sjajno odigrali.

Bjelovarsko kazalište izvelo je i teatarsku poslasticu za najmlađe. “Zmaja – Kuharica za zmajeve” je monokomedija koju izvodi Margareta Maja Fabičević, voditeljica Bjelovarskog kazališta i autorica teksta predstave. Ova predstava sadrži dosta autobiografskih dijelova, iskrena je i rađena od srca, a odigrana je na radost najmlađe publike u Vitezu. Tema je vezana za zdravu prehranu, redovnu konzumaciju voća, povrća i variva.

Osim predstava publika je imala priliku prisustvovati i predstavljanju knjige „Nije lako biti ja“, autorice Senade Vurm, izdavača Gradskog kazališta mladih Vitez.

Organizatori 16. Dana kazališta „Vitez 2024“ su Gradsko kazalište mladih Vitez i Udruga mladih „Enter“, a partner je ALF Mreža u BiH. Pokrovitelji su Federalno ministarstvo kulture i sporta i Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK.