Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstava “Šmizle” obara sve rekorde u Vitezu

smizle predstava
FOTO: vitez.info

Ovogodišnji Dani kazališta otvoreni su na najbolji mogući način, krcatom kazališnom dvoranom i predstavom Gradskog kazališta mladih Vitez, “Šmizle”. Fenomenalna predstava puni kazališne dvorane i oduševljava publiku gdje god se pojavi.

Svojim 70. igranjem svečano je otvorila 9. dane kazališta “Vitez 2017” te oduševila više od 350 posjetitelja, kojima je kazališna dvorana u Vitezu ponovno bila pretijesna kako bi svi uspjeli sjesti.

Koliko je ova predstava kvalitetna, govori činjenica da je na samom otvaranju navečer bilo šesti put da se ova predstava izvodi u Vitezu, a svaki put je bilo više od 300 posjetitelja. Organizatori kazališnih dana su Udruga mladih Enter i Gradsko kazalište mladih Vitez.

“Šmizle su jednostavno predstava koja priča o nama, našem kazalištu, obitelji i ljubavi. Predstavu sam gledao svih 70 puta i svaki put sam iznova bio oduševljen. Iskreno se nadam kako ću “Šmizle” gledati bar još toliko puta. Što se tiče naših kazališnih dana, neizmjerno sam sretan i ponosan da smo stigli do devetih po redu, a nadam se da ćemo jubilarne desete dočekati u potpuno preuređenoj dvorani, na čemu intenzivno radimo već nekoliko godina. Publika će tokom idućih mjesec dana imati priliku pogledati petnaestak predstava, a i ovim putem im hvala što su svih ovih godina uz nas”, kazao je nakon predstave Ivan Sajević, voditelj GKM-a Vitez, prenosi vitez.info.

Druga predstava koja će biti prikazana na 9. danima kazališta “Vitez 2017” je “Tri jablana” Gradskog amaterskog kazališta Županja. Predstava “Tri jablana” GAK-a Županja bit će odigrana u kazališnoj dvorani Vitez, u subotu, 30. septembra, s početkom u 20 sati.

U drami “Tri jablana” autorica Snježana Puljić donosi vrlo emotivnu priču o majci kojoj pokojni sinovi dolaze “s onoga svijeta” i kroz taj susret ona se vraća ne samo u zajedničku prošlost, već i u trenutke njihove smrti, priopćeno je.

Najveća težina predstave je naravno na glavnoj glumici, koju igra sama autorica velikom disciplinom koja ni u jednom trenutku ne dopušta da gluma krene prema patetici. Fini prelazi od bolnog plača kamenog lica do ozarenosti kad se sjeća lijepih trenutaka publiku ne ostavljaju ravnodušnom. Prizori prošlosti, praznina u sadašnjosti, melankolična slavonska pjesma, što ju s vremena na vrijeme pjeva jedan od sinova koji je i u stvarnom životu volio pjevati, pridonosi atmosferi. U vremenu u kojem se bojimo emotivnosti, ova predstava ne srami se pokazati i ogoliti bol koja je potresna jer je izvedbeno čista, nepretenciozna i ne igra na prvu loptu.

U predstavi “Tri jablana” igraju: Snježana Puljić, Franjo Frketić, Krešo Softa, Dejan Pejić, Josip Grgić, Katarina Mićanović i Jelena Maričić.

Već u nedjelju, 1. oktobra, s početkom u 19 sati, publiku očekuje predstava za djecu “Trnoružica i hrabri vitez”, u izvedbi Amaterskog pozorišta “Neretva” iz Konjica. Predstava za djecu “Trnoružica i hrabri vitez” Amaterskog pozorišta “Neretva” iz Konjica nastala je po dobro poznatoj bajci. Uz dozu humora, slikovito naglašava odnos prema ljubavi, obitelji, dobroti i najiskrenijim osjećajima. U predstavi igraju: Sarah Pirija, Emir Pirija, Sara Osmanović, Sanina Osmanović i dr.