Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mostarsko ljeto

Predstava “Ne daj se generacijo” ponovno oduševila mostarsku publiku

Foto: Mostarsko ljeto

Predstava je na nedavno održanom Međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska“ izazvala vrlo pozitivne reakcije publike i osvojila, između ostalih, nagradu za najbolju predstavu po izboru publike

U prepunoj sali Narodnog pozorišta u Mostaru, u okviru međunarodne kulturne manifestacije “Mostarsko ljeto 2024“ sinoć je odigrana predstava “Ne daj se generacijo“ autora Alena Muratovića, u režiji Maria Drmaća i Alena Muratovića, nastala u koprodukciji Pozorišta mladih Sarajevo i Udruženja Moje Pozorište.

-Itekako mi je drago da smo ponovo igrali ovu predstavu u Mostaru i da je nekako na zahtjev publike opet stigla ovdje nakon svega mjesec dana. Također, raduje me da je sala bila popunjena do zadnjeg mjesta i da je ‘nova’ publika uživala, jer je bilo dosta publike koji su gledali prethodnu izvedbu na festivalu ‘Mostarska liska’ i došli su po drugi put da gledaju, istakao je glumac Mario Drmać.

Traži se karta više

Predstava je na nedavno održanom Međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska“ izazvala vrlo pozitivne reakcije publike i osvojila, između ostalih, nagradu za najbolju predstavu po izboru publike. Večerašnja izvedba ih je ponovno oduševila, a najbolji pokazatelj toga je višeminutni aplauz i vraćanje sjajnih glumaca Maria i Alena na bis više puta.

-Znali smo da imamo predstavu za koju se traži karta više u Sarajevu, a reakcija na predstavu nakon ‘Mostarske liske’ je izazvala, valjda, želju domaćina ove kuće da nas ugoste ponovno čim prije i ‘Mostarsko ljeto’ je bila idealna prilika za to. Raduje nas da je sala i ovaj put bila puna te smo zaista uživali. Isticao sam i ranije da je mostarska publika, publika koju ja jako volim, naglasio je glumac Alen Muratović.

Večerašnjom izvedbom, kako Muratović navodi, završili su ovu umjetničku sezonu, a od septembra ih očekuje gust raspored i brojna, već dogovorena, gostovanja sa ovom predstavom kako u BiH i regiji tako i inostranstvu.

Na rasporedu “Mostarskog ljeta“ večeras publiku očekuje promocija knjige “Plemeniti Mostar“ autora Ahmeta Kurta koja će biti održana u Centru za kulturu Mostar s početkom u 20 sati.

O knjizi će govoriti njeni recenzenti dr. Senija Milišić iz Sarajeva, prof. dr. Faruk Taslidža iz Mostara, kao i autor knjige Ahmet Kurt, dok će moderator promocije biti Bea Balta Manjgo, saopćeno je iz Mostarskog ljeta.