Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Scena MESS

Predstava “Gidionov čvor” na FIAT Festivalu u Podgorici

gidionov cvor
Foto: MESS

Pored gostovanja na FIAT Festivalu, „Gidionov čvor“ gostuje 17. septembra u Tuzli, 18. septembra u Mostaru, te 15. oktobra na SKUPI Festivalu u Skoplju

Predstava „Gidionov čvor“ projekat realizovan u koprodukciji Scene MESS, Pozorišta mladih Sarajevo i Udruženja „Intermezzo“ na početku nove umjetničke sezone 2024/2025 gostuje na Festivalu internacionalnog alternativnog teatra – FIAT, jednog od najznačajnijih kulturnih događaja u Crnoj Gori i regiji.

Predstava se bavi gorućim pitanjima i problemima koji se tiču školskog sistema, slobode izražavanja, vršnjačkog nasilja, kreativne slobode, utjecaja nastavnika, uloge roditelja, odgovornosti i jednih i drugih. Ekipa predstave obraća se svima sa željom da potakne čitavu zajednicu, roditelje i prosvjetne radnike da se ozbiljnije pozabave problemom vršnjačkog nasilja.

U predstavi „Gidionov čvor“ igraju: Selma Alispahić i Helena Vuković.

Muziku za predstavu je radio Zoran Predin, dramaturg predstave je Adnan Lugonić, a za kostimografiju i scenografiju zadužena je Edna Slipčević. Rediteljica predstave je Selma Alispahić, saopćeno je iz MESS Festivala.

Pored gostovanja na FIAT Festivalu, „Gidionov čvor“ gostuje 17. septembra u Tuzli, 18. septembra u Mostaru, te 15. oktobra na SKUPI Festivalu u Skoplju.

Publika u Sarajevu će imati priliku gledati „Gidionov čvor“ na sceni Pozorišta mladih Sarajevo 26. i 27. septembra sa početkom u 20.00h