Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nagrada za životno djelo

Pjesnik Pero Zubac ovogodišnji laureat 52. ‘Književnih susreta na Kozari’

pero zubac
FOTO: Screenshot
Pero Zubac

Zoran Stanić, urednik programa ovogodišnjih „Susreta“ je naveo da su oni zasnovani na dva programska stuba: jedan je kultura sjećanja i pamćenja, drugi je književni

Ovogodišnji laureat i dobitnik nagrade Skender Kulenović „Književnih susreta na Kozari“ je pjesnik Pero Zubac.

Aleksandar Milješić, načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i NVO je rekao da je Zubac dobio „Književni vijenac Kozare“, odnosno nagradu za životno djelo.

„Grad Prijedor je veoma ponosan na ovu manifestaciju, a 19. septembra će biti u Pozorištu Prijedor zvanična dodjela laureata“, rekao je Milješić.

– Pero Zubac ima i lik i djelo, jer sigurno svi znamo njegovu  poemu „Mostarske kiše“. Pored toga je napisao mnogo važnih i lijepih pjesama, bavio se novinarskim i uredničkim poslom. Bavio se prevođenjem i on je prevođen i nagrada i ime Skendera Kulenovića mu mnogo znači i to je za njega još jedna potvrda kvalitetnog rada – rekao je predsjednik stručnog žirija Vule Žurić.

Zoran Stanić, urednik programa ovogodišnjih „Susreta“ je naveo da su oni zasnovani na dva programska stuba: jedan je kultura sjećanja i pamćenja, drugi je književni.

– U okviru ovog prvog smo obilježili rođendan Skendera Kulenovića na Paležu, otići ćemo položiti vijenac na spomenik palih boraca na Kozari i na bistu Skendera Kulenovića. Održaće se i jedna tribina, kao i dvije promocije knjiga koje govore o Mladenu i Sretenu Stojanoviću  rekao je Zoran Stanić.

Dodjela laureata i druženje sa Perom Zupcem će biti upriličeno u Pozorištu Prijedor 19. septembra.