Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostar

Otvorenje izložbe fotografija Zorana Filipovića

Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača Mostar
Foto: Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača

Izložba se otvara u četvrtak, 12. septembra u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosača, Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača

“Alter Ego Mobile Digital Photo Art” naziv je autorske izložbe fotografija Zorana Filipovića, istaknutog svjetskog fotografa, pisca i dizajnera, člana HKD Napredak, koja će biti postavljena od 12. do 26. septembra u Galeriji kraljice Katarine Kosača u Mostaru.

Umjetnički projekt u mediju fotografije “Alter Ego Mobile Digital Photo Art” svojevrsni je nastavak autorovog istraživačkog rada na temu sjeni, sjenki, opskurnog,.. i referira se na njegov pradavni projekt realiziran prije punih 39 godina – “Sjenografija”, koji je prvi puta izložen davne 1985. godine u Galeriji SC u Zagrebu. Oba ova projekta, svaki sa svojim originalnim umjetničkim fotografskim pismom primjerenim svojemu vremenu, istražuju skriveni nepoznati svijet sjenki…

zoran filipovic izlozba

Ovu izložbu zajednički organiziraju HKD “Napreda” Glavna podružnica Mostar i HKD “Napreda” Glavna podružnica Zagreb, u suradnji s Napretkovim kulturnim centrom.

Na izložbi će učestvovati voditelj Galerije Dalibor Nikolić, Ivan Vukoja, direktor HNK Mostar, Miroslav Landeka, dopredsjednik HKD Napredak i predsjednik HKD Napredak GP Mostar, kao i sam autor izložbe Zoran Filipović.

Izložba se otvara u četvrtak, 12. septembra u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosača, Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača, saopćili su organizatori.