Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bogat program

Otvoren 13. Tuzla Film Festival, uručena nagrada Slavku Štimcu

Foto: FENA

Proglašenje pobjednika 13.TFF-a najavljeno je za srijedu 23.oktobar na zvaničnoj pres-konferenciji.

U Narodnom pozorištu Tuzla večeras je počeo 13. Tuzla Film Festival, a prije projekcije filma “Djeda Mraz u Bosni”, bh. režisera Emira Kapetanovića, Boris Balta, direktor Festivala, uručio je Vilu Tuzla Film Festivala proslavljenom glumcu Slavku Štimcu za doprinos razvoju južnoslavenske kinematografije.

Nakon velikog aplauza Slavko Štimac je sa pozornice Narodnog pozorišta okupljenoj publici rekao da je ponosan što je učestvovao u razvoju kinematografije “južnoslavenskih prostora”.

-Drago mi je što sam u Tuzli, što sam među ljudima za koje znam kakvi su, kakva je Tuzla i Tuzlaci i nadam se da će takvi i ostati – rekao je Štimac.

Za posjetioce je od 18. do 22. oktobra pripremljen bogat program najnovijih ostvarenja s južnoslavenskog područja.

U subotu su planirane projekcije filmova “Megdan – između vode i vatre” autora Todora Capkonova i film “Svemu dođe kraj” Rajka Grlića. U nedjelju film “Živi i zdravi” autora Ivana Marinovića i “Sveta obitelj” Vlatke Vorkapić. Za ponedjeljak su rezervisani filmovi “Čovjek koji nije mogao šutjeti” autora Nebojše Slijepčevića i “Među Bogovima” Vuka Ršumovića. U utorak na programu je film Dragana Bjelogrlića “Čuvari formule” te “Dani ludila” Borisa Balte.

Proglašenje pobjednika 13.TFF-a najavljeno je za srijedu 23.oktobar na zvaničnoj pres-konferenciji.