Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sartr

Odigrana predstava ‘Up and Down’, večeras svečano otvaranje Juventafesta

Up and Down

U takmičarskom programu je sedam predstava iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske koje će biti odigrane u Pozorištu mladih Sarajevo i Centru mladih i kulture Općine Centar Sarajevo u poslijepodnevnim i večernjim terminima

U  okviru programa Juventafest Plus – Pokret za inkluziju, Sarajevskom ratnom teatru SARTR izvedena je dokumentarna predstava „Up and Down“, koju je režirao Ermin Bravo, a dramaturgiju potpisuje Emina Omerović.

Prvo igranje predstave mladih s Down sindromom, nastale u saradnji SARTR-a i Udruženja „Život s Down sindromom Federacije BiH“, bilo je u januaru ove godine, stoga je ovaj sasvim zreo pozorišni komad sinoć s pravom oduševio prisutne.

Sinoćna predstava uključivala je audiodeskripciju za mlade i njihove profesore iz Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu, koji su također bili u publici.

– Jako smo sretni što je predstava „Up and Down“ bila dio predfestivalskog programa Juventafesta, jer to je predstava koju zaista trebaju svi pogledati – kazala je Omerović.

Svečanom ceremonijom otvaranja u Pozorištu mladih Sarajevo, i predstavom „One“ Dramskog i plesnog studija Istarsko narodno kazalište Pula iz Hrvatske, večeras u 19.30 sati će zvanično biti otvoren 12. Internacionalni festival srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva Juventafest.

U takmičarskom programu je sedam predstava iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske koje će biti odigrane u Pozorištu mladih Sarajevo i Centru mladih i kulture Općine Centar Sarajevo u poslijepodnevnim i večernjim terminima.

U organizaciji Udruženja za razvoj i unapređenje multimedijalnih umjetnosti i kulture „Medija-Art“ festival će biti održan od 6. do 10. septembra, a ulaz na sve predstave je slobodan, saopćeno je iz Juventafesta.