Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

žepče

Napretkova nagrada za najbolju kratku priču otputovala u Široki Brijeg

Zgrada_drustva_Napredak_9_februar_2016 (1)
FOTO: Wikipedia

Hrvatsko kulturno društvo (HKD) “Napredak” podružnica Žepče tokom aprila 2024. godine raspisala je konkurs za najbolju kratku priču namjenjuju učenicima srednjih škola s područja BiH u kojima se nastava realizira po hrvatskom nastavnom planu i programu, a prvu nagradu u iznosu od 400 maraka osvojila je učenica Srednje strukovne škole Široki Brijeg Lana Lasić za priču “Nosila je Nebo u očima”.

Druga nagrada u iznosu od 250 maraka, za priču “Posušje”, pripala je Mariju Bešliću, učeniku Srednje strukovne škole Posušje, dok je učenica Srednje mješovite škole Žepče Barbara Keškić dobitnica treće nagrade za priču “Izgubljena kreativnost” u iznosu 150 maraka, saopćeno je iz HKD-a Napredak.

“Osnovni cilj konkursa bio je popularizirati književno stvaralaštvo u generaciji koja odrasta uz masovne medije i, prema nizu istraživanja, sve manje vremena provodi uz pisanu riječ. Željeli smo nakon višegodišnje stanke obnoviti aktivnosti koje je na tom području podružnica Napretka iz Žepča realizirala već nekoliko puta, s osobitim naglaskom na važnost očuvanja kulturnog i jezičnog identiteta Hrvata na ovim prostorima”, istaknuli su iz HKD-a Napredak Žepče.