Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uz simboličnu članarinu

Korisnicima Gradske biblioteke Brčko na raspolaganju više od 138.962 knjiga

brčko
bibilioteka knjige fena

Nezapolseni građani koji žele biti članovi Gradske biblioteke Brčko plaćaju godišnju članarinu u iznosu od 5 KM, dok je cijena za zaposlene duplo veća

Gradska biblioliteka Brčko posjeduje svu neophodnu literaturu za osnovno i srednješkolsko obrazovanje što je rezultat dobre posjećenosti učenika osnovnih i srednjih škola u ovoj godini.

– Ove godine bilježimo i najznačajniji kolektivni upis učenika, a zaključno sa današnjim danom upisano je 1.857 članova, korisnika bibliotekarskih usluga. Našim korisnicima na raspolaganju je više od 138.962 knjiga – potvrdila je rukovoditeljica u biblioteci Lejla Hogić.

Kaže da nezapolseni građani koji žele biti članovi biblioteke plaćaju godišnju članarinu u iznosu od 5 KM, dok je cijena za zaposlene duplo veća. Kao novost, uveden je i kolektivni upis za više od deset članova i to se plaća 2,50 KM pojedinačno u zainteresovanoj grupi.

Za djecu školskog uzrasta koja imaju poteškoća u čitanju, Gradska biblioteka Brčko u okviru svoju usluga obezbijedila je i potrebnu literaturu koja olakšava školarcima čitanje i usvajanje novog znanja.