Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izložba beogradskog slikara Miše Mihajla Kravceva u Sarajevu

Misa_Mihajlo_Kravcev 1

Jedan od najpopularnijih i najprodavanijih beogradskih slikara Miša Mihajlo Kravcev, u petak, 26. oktobra u Sarajevu otvara samostalnu izložbu pod nazivom „Vreme je za lepo…“ koja će biti postavljena u prostorijama „4 Sobe Gospođe Safije“.

Pozivamo vas da kroz medijske prikaze umjetnikovo stvaralaštvo približite sarajevskoj publici i obavijestite ih da ne propuste slikarsku magiju živopisnih ulja na platnu koju će moći pogledati sve do Nove godine, do kada će i trajati izložba.

“Drago mi je i posebna mi je čast da poslije sjajne i jedne od najposjećenijih izložbi u Domu vojske Srbije, imam priliku da izlažem u Sarajevu, u tako ekskluzivnom i nadaleko poznatom prostoru”, kaže Kravcev i dodaje, "Smatram da su u posljednjih nekoliko decenija umjetnost uopšte, a posebno slikarstvo, dospjeli u ćorsokak, do samog kraja slijepe ulice i da nešto hitno mora da se mijenja ili najblaže rečeno osvježava. Mislim da su “4 Sobe Gospođe Safije”, pravo mjesto za tako nešto, a bez lažne skromnosti, pogotovo u kombinaciji sa mojim slikama koje
nose u sebi to nešto novo i imaju tu posebnu energiju i atmosferu, zbog čega i izazivaju veliko interesovanje publike“.

Miša Mihajlo Kravcev je do sada imao 24 samostalne i grupne izložbe u zemlji i inostrantstvu, od kojih su najznačajnije one u Kulturnom centru Beograda i velika prošlogodišnja retrospektiva umjetnikovih radova, koju je poslije 17 godina Kravcev izložio u njegovom rodnom Beogradu – u Velikoj galeriji Doma vojske Srbije. Kravcev je, za vrijeme i u periodu od dva mjeseca po zatvaranju izložbe u Domu Vojske Srbije, prodao impozantan broj ulja na platnu – čak 48 slikarskih radova.
 
“Na domaćoj likovnoj sceni egzistira zaista veliki broj umjetnika, ali su rijetki oni koji kontinuirano i predano grade svoj slikarski kredo na arhetipsko simbolističkim iskustvima, bilo da su u pitanju mitološka bića, animalni motivi ili antički mitovi. Tako svestran, afirmisan na likovnoj sceni, odnosno jedan od najpopularnijih i najprodavanijih slikara, je Mihajlo Miša Kravcev”, kaže Maja Živanović, likovni kritičar.

Od književnih djela Kravcev je najpoznatiji po noveli “Proleće jednog lava”.