Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bkc sarajevo

Baščaršijske noći: “Sefardska noć”, koncert benda Vladimir

Foto: BKC KS

Bend Vladimir čine muzičari: Vladimir Mićković – vokal, Adis Sirbubalo – harminika i klavir, Elvis Sivčević – gitara, Dinko Šimunović – kontrabas i Anes Beglerbegović – perkusije

“Sefardska noć” je tradicionalni program koji se dugi niz godina dešava u okviru Festivala Baščaršijske noći, a u okviru kojeg se predstavljaju sefardski običaji i tradicionalna hrana iz bogate sefardske kuhinje.

Scenarista i voditelj ovog programa, koji biti održan u ponedjeljak, 15. jula, u 21 sat u atriju sarajevskog BKC-a, je Eli Tauber, a publika će omati prilku uživati i u koncertu najljepših sefardskih romansi u izvođenju benda Vladimir.

Bend Vladimir čine muzičari: Vladimir Mićković – vokal, Adis Sirbubalo – harminika i klavir, Elvis Sivčević – gitara, Dinko Šimunović – kontrabas i Anes Beglerbegović – perkusije.

Ansambl Vladimir sa svojim odabranim repertoarom kreće na muzičko putovanje od Andaluzije do Balkana i predstavlja sefardske pjesme, na Ladino jeziku, koje se generacijama pjevaju u mediteranskim sefardskim zajednicama u mjestima poput Splita i Dubrovnika preko Sarajeva i Mostara do Bitole i Soluna, saopćeno je iz BKC-a KS.