Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Ambasada Njemačke predstavila kulturno blago koje se nalazi na popisu UNESCO-a

ambasada njemacke unesco izlozba
FOTO: Fena
Izložba će trajati do 9. augusta

Izložbu je otvorio ambasador Savezne Republike Njemačke Thomas Fitschen u prisustvu Alme Mrgan Slipičević i Renate Radeka iz sarajevskog Ureda UNESCO-a

Ambasada Savezne Republike Njemačke organizovala je ispred Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu izložbu svjetske kulturne i prirodne baštine pod zaštitom UNESCO-a u Njemačkoj. 

U okviru izložbe, na 40 panoa sa fotografijama i informacijama predstavljeno je kulturno blago Njemačke koje se nalazi na Listi svjetske baštine UNESCO-a.

Izložbu je otvorio ambasador Savezne Republike Njemačke Thomas Fitschen u prisustvu Alme Mrgan Slipičević i Renate Radeka iz sarajevskog Ureda UNESCO-a.

ambasada njemacke unesco izlozba 1
FOTO: Fena
Ambasador Savezne Republike Njemačke Thomas Fitschen

Među ovim lokacijama posjetitelji mogu pogledati kako izgledaju: planinski park Wilhelmshohe u Kasselu, stari gradovi Regensburg, Straslundi i Wismar, industrijski kompleks rudnika uglja Zollverein u koji se nalazi u Essenu, samostanski otok Reichenau koji se nalazi u Bodenskom jezeru, grad Weimar, dvorac Wartburg, koliba Volkinger, Vadensko more, fabriku Fagus u Alfeidu, Markgrofovsku operu u Bayreuthu i brojne druge.

Predstavljeni su također planinski park Wilhelmshohe u Kasselu, stari gradovi Regensburg, Straslundi i Wismar, industrijski kompleks rudnika uglja Zollverein u koji se nalazi u Essenu, samostanski otok Reichenau koji se nalazi u Bodenskom jezeru, grad Weimar, dvorac Wartburg, koliba Volkinger, Vadensko more, fabriku Fagus u Alfeidu, Markgrofovsku operu u Bayreuthu i brojne druge.

ambasada njemacke unesco izlozba
FOTO: Fena

Na Listi svjetske baštine UNESCO-a Njemačka ima 54 objekta između ostalih i utjecajne lokacije škole Bauhaus u Weimaru i Dessauu, te katedralu u Kölnu, izvanredno gotičko remek-djelo čija je izgradnja trajala 632 godine, doprinosi prepoznatljivosti njemačke nacionalne baštine.

Izložba će trajati do 9. augusta.