Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Evo koliko Ronaldo treba da radi da bi kupio ostrvo

1.Real-Madrid-star-Cristiano-Ronaldo-opened-up-about-his-personal-life-while-appearing-on-The-Jonathan-Ross-Show-686×500

Počeo je da igra fudbal već sa dvije godine, a kada je sa šest godina krenuo u školu njegova strast prema sportu bila je više nego očigledna. Vjerovatno nije mogao ni u najluđim snovima da nasluti, da će postati jedan od najpopularnijih i najplaćenijih sportista ikad.

Prema podacima Forbesa urađenim krajem 2015. godine Ronaldo je zaradio samo u protekloj godini 79,5 miliona dolara, od toga 52,6 miliona mu je godišnja plata, a 27 miliona su ekstra bonusi i sponzorski ugovori. Imao je ili ima potpisane ugovore sa brendovima kao što su TAG Heuer Motorola, Emporio Armani, Nike, Jacob & Co KFC, Coca Cola, Castrol, Konami, Banco Espirito Santo, Samsung, Monster Roc, Sacoor Brothers, a vlasnik je sopstevnog modnog brenda CR7, što svakodnevno dodatno uvećava njegovu već enormnu zaradu.

Koliko realno zarađuje ovaj 31-godišnji momak?

Prema nekim istraživanjima Ronaldo zarađuje nevjerovatnih 6.583.000 mjesečno, što znači da on zaradi oko 219.434 dolara dnevno, a za samo jedan sat Ronaldo zaradi 9.143 dolara, pa dolazimo do podatka da za jednu sekundu Ronaldo zaradi 152,38 dolara bezobzira da li spava, jede, uživa sa prijateljima ili trči za loptom.