Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Air Saphire

Najbrža oklopna limuzina na svijetu ide preko 300 km/h

Air Saphire
FOTO: US Armor Group
Air Saphire

Početna cijena koju US Armor Group traži je 475.000 dolara, što je otprilike dvostruko više od cijene samog automobila bez prerade

Putnike štiti od napada pješačkim naoružanjem, a vozi preko 300 km/h.

Oklopljena vozila su zbog dodatne mase najčešće vrlo spora, a preinake redovno prate podvozje i kočnice. U ovom slučaju ipak vrijede neka druga pravila. 

Prvo valja imati na umu kako se radi o najjačoj izvedbi Lucidove limuzine. Air Saphire raspolaže električnim pogonom s 1251 KS maksimalne snage, a u standardnoj verziji ubrza do 96 km/h za 1.89 sekundi i postiže maksimalnih 330 km/h. Doseg je 687 km. 

Air Saphire
FOTO: US Armor Group

Nakon modifikacija i dodanog oklopa stvari postanu dosta nepovoljne, posebno kad su u pitanju performanse i potrošnja. U ovom slučaju negativan efekt je minimalan jer dodatna masa iznosi tek 175 kg. Naime, ugrađeni paneli nisu od čelika, već su izrađeni od kompozitnog materijala koji je deset puta jači i pet puta lakši. 

S dodatnom masom koja je na razini tek dva putnika, Air Saphire i dalje može doseći deklarisani maksimum od 322 km/h, što ga čini i najbržom oklopljenom limuzinom na svijetu. Pritom su putnici zaštićeni od pješačkog naoružanja uključujući i ono kalibra .44 Magnum.

Air Saphire
FOTO: US Armor Group

Recimo i kako je osim oklopa automobil opremljen sigurnosnim wi-fi paketom i konekcijom na internet. Proizvođač tvrdi kako automobil posjeduje tehnologiju koja konstantno nadzire okolinu vozila i detektira svaku potencijalnu opasnost. 

Air Saphire
FOTO: US Armor Group

Poznata je i cijena. Početna cijena koju US Armor Group traži je 475.000 dolara, što je otprilike dvostruko više od cijene samog automobila bez prerade. Naravno, ugradnjom jačeg oklopa i personaliziranih detalja cijena lako ode u nebo.