Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Intera"

Konferencija Web3 i blockchain u BiH 10. maja u Mostaru

konf (1)

Organizatori su ranije saopštili kako će i ova konferencija biti posvećena primjerima primjene ovih tehnologija u praksi

Naučna konferencija Web3 i blockchain u BiH koja će, među ostalim, okupiti naučnike, inovatore i poduzetnike koji već imaju uspješno izgrađene priče iza sebe, održat će se u srijedu, 10. maja, u Intera Tehnološkom Parku u Mostaru.

Na konferenciji će se govoriti o važnosti praćenja globalnih trendova i detaljnijem posvećivanju razvoju uporabe Web3 i blockchain tehnologija.

– Web 3 i blockchain tehnologije već se neko vrijeme nalaze u središtu pažnje tehnološkog, ali i većine ostalih sektora i iako njihova primjena u svijetu ima dalekosežne rezultate, u Bosni i Hercegovini je ovo još uvijek relativno nepoznata tema o kojoj se i dalje rijetko priča – ocijenila je u izjavu za Fenu Gorana Bender iz Intera TP.

Dodaje kako je “Intera”, u suradnji s Federalnim ministarstvom obrazovanja i znanosti, odlučila organizirati konferenciju pod nazivom Web3 i blockchain u BiH i dati priliku za predstavljanje mogućnosti primjene ovih tehnologija u raznim sektorima u BiH, ali i predstaviti uspješne priče iz regije.

Napomenula je i kako su prijave za sudjelovanje na konferenciji još uvijek otvorene.

– Prijave su još uvijek otvorene za sve zainteresirane, za one kojima je ova tema bliska kroz neka područja djelovanja, ali i za sve one koji žele čuti više o tehnologijama koje mijenjaju svijet – pojasnila je Bender, istaknuvši kako je sudjelovanje na konferenciji besplatno. 

Pritom je naglasila kako će na konferenciji sudjelovati stručnjaci iz raznih sfera, ekonomskih, pravnih, energetskog sektora, zatim znanstvenici, inovatori i poduzetnici koji već imaju neke uspješno izgrađene priče iza sebe.

Organizatori su ranije saopštili kako će i ova konferencija biti posvećena primjerima primjene ovih tehnologija u praksi, a u proteklom periodu zainteresirani istraživači i znanstvenici su imali priliku predati svoje radove koji će biti prezentirati upravo u programu konferencije.

Tako će se govornici dotaknuti važnosti i uloga Telekom 4.0 operatera u Web 3.0 okruženju, blockchain tehnologije u industriji 4.0, interoperabilnosti blockchaina, potencijala ovih tehnologija za financijski sektor, uloge generacije Z u korištenju ovih tehnologija, ali i primjene u digitalizaciji imovine, zaštiti osobnih podataka, zaštiti intelektualnog vlasništva, rješavanju problema lažnih diploma, transformaciji funkcije države, zelenoj ekonomiji i poreznom sustavu.

Bogat program konferencije obilježit će i praktični primjeri iz regije iz kojih će svi prisutni moći dodatno naučiti i u kojima će se moći pronaći dodatna inspiracija za korištenje ovih tehnologija.

Konferenciju zajednički organiziraju  INTERA Tehnološki Park i Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti, a sudjelovanje je besplatno – dovoljno je samo da se zainteresirani prijave.