Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

radnici nezadovoljni

Kompanija koja po mnogima pravi najbolja sjedišta na svijetu u teškoj situaciji

recaro
FOTO: Recaro Automotive

Recaro je postoji od 1906. godine, kada je Wilhelm Reutter počeo proizvoditi karoserije i interijere automobila, kasnije je promijenio ime u Reutter Karosserie, a potom ga je kupio Porsche

Recaro, kompanija koja po mnogima pravi najbolja autosjedišta u svijetu, je u teškoj poslovnoj krizi. Automobilski odjel Recara odvojen je od ostatka Recaro grupe prije nekoliko godina i u rukama je investicijske kompanije Raven Acquisitions. To znači da Recarovi odjeli za izradu sjedišta u vozovima, avionima i sjedišta za igre nisu pogođeni. Recaro je legenda u izradi sportskih sjedišta za automobile i opremio je niz modela, poput BMW-a M5, piše HAK Revija.

Sada je 215 radnika u automobilskoj kompaniji direktno pogođeno. Te radnike zastupa njemački sindikat IG Metall, koji kaže da je uprava Recara pružila malo informacija. Wirtschafts Woche javlja da su radnici tvornice u Kircheimu duboko nezadovoljni jer su se posljednjih godina odrekli povećanja plaća i beneficija kako bi pomogli održati kompaniju zdravom.

Proizvođači automobila koji se oslanjaju na Recaro također su šokirani jer trenutno ne postoji alternativni dobavljač sportskih sjedala koji bi mogao osigurati velike količine.

Recaro je postoji od 1906. godine, kada je Wilhelm Reutter počeo proizvoditi karoserije i interijere automobila, kasnije je promijenio ime u Reutter Karosserie, a potom ga je kupio Porsche.

Porsche je odvojio odjel za karoseriju i unutrašnjost automobila, dok je ostatak postao Recaro i počeo je proizvoditi sportska sjedala za Porsche i druge proizvođače automobila. Recaro je već desetljećima sinonim za sportska sjedala.