Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

društvene mreže

Instagram uveo novu funkciju koja se mnogima već svidjela

Foto: Pixabay

Sada korisnici u opis profila na Instagramu mogu dodati i pjesmu – slično kao što je to bilo na Myspaceu 2000-ih. Korisnici mogu odabrati 30 sekundi neke pjesme koju će dodati na svoj profil

Instagram je uveo novu značajku koja bi se mogla svidjeti mnogima. Mnogi u opisu profila uz ime imaju napisano nešto o sebi, neki citat, emotikon…

Sada korisnici u opis profila na Instagramu mogu dodati i pjesmu – slično kao što je to bilo na Myspaceu 2000-ih. Korisnici mogu odabrati 30 sekundi neke pjesme koju će dodati na svoj profil.

Pjesma će na profilu biti istaknuta sve dok je korisnik ne ukloni ili zamijeni.

Automatska reprodukcija

Za razliku od Myspacea, pjesme se ne reproduciraju automatski, već ljudi koji gledaju nečiji profil s pjesmom tu pjesmu mogu sami reproducirati i pauzirati.

Instagram je pokrenuo ovu značajku u saradnji s pop zvijezdom Sabrinom Carpenter, čiji je hit Espresso nezaobilazan ovog ljeta.

Instagram je nedavno dodao i novost u izgledu aplikacije, ali i neke nove opcije za korisnike.

Promijenjen je izgled simbola za lajkove, komentare i shareove ispod objava. Ikone za lajkove, komentare i dijeljenje izgledaju minimalistički i blago su razdvojene. Također, tekst ispod objava blago je podebljan.

Osim promjena u izgledu sučelja, korisnici mogu (ili će uskoro moći, ovisno o lokaciji na kojoj se nalaze) uređivati poruke unutar 15 minuta nakon slanja, uključivati ili isključivati potvrde o pročitanim porukama te označavati razgovore kako bi lakše organizirali svoje poruke.

Također, uvodi se nova opcija za pričvršćivanje do tri razgovora na vrh pristigle pošte radi lakšeg pristupa​.

Dodane su i “bilješke”, odnosno Notes ispod objava (plusić uz minijaturnu verziju objave koji vam se ponekad pojavi ispod tuđih objava).

Osim toga, korisnici odnedavno u jednom postu mogu objaviti do 20 fotografija, odnosno dvostruko više nego ranije.