Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

upitna i "osmica"

BMW više neće obnavljati seriju 6

bmw 6
FOTO: BMW.hr

Pored nesigurne budućnosti serije 8, i BMW-ov model XM suočava se s izazovima

BMW je odlučio da više neće obnavljati seriju 6, navodi BMW blog pozivajući se na svoje izvore.

Ikonska serija 6 žrtvovana je u korist serije 8 kako bi se dodatno razlikovala od srednje velike serije 4, koja je porasla u veličini, i luksuznije serije 8. Neko je vrijeme BMW prodavao modele serije 6 pod imenom GT, a ti modeli su još uvijek dostupni u nekim dijelovima svijeta.

No čini se da neće biti ništa od velikog povratka serije 6.

Upitna sudbina i BMW-ove serije 8

Budućnost serije 8 također je nesigurna. Iz nedavnog intervjua s Berndom Koerberom, voditeljem odjela za upravljanje proizvodima, proizlazi da sudbina serije 8 tek treba biti odlučena.

Ako serija 8 opstane u BMW-ovim planovima, vjerovatno će sljedeća generacija biti izgrađena na fleksibilnoj platformi CLAR, ali samo u Gran Coupe izvedbi.

Kritike i budućnost BMW XM modela

Pored nesigurne budućnosti serije 8, i BMW-ov model XM suočava se s izazovima. Od svog predstavljanja XM je bio na udaru kritika zbog dizajna i cijene. Uprkos tome, XM nudi impresivnu snagu, ekološki prihvatljiv pogon i brojne luksuzne karakteristike. Međutim, kvaliteta vožnje i visoka cijena odvratile su mnoge kupce od kupnje ovog modela.

Budućnost BMW-a XM ostaje neizvjesna. Iako druga generacija nije isključena, u ovom trenutku se čini vjerovatnijim da će model biti otkazan. Ova situacija dodatno naglašava trenutne izazove s kojima se BMW suočava u segmentu luksuznih automobila visokih performansi.

bmw