Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"crveni romb"

Audi bez najave promijenio oznaku modela

audi nove oznake
FOTO: Audi

Tu ne mislimo samo na brojčanu oznaku modela prema kojoj su klasično pogonjeni modeli dobili neparan broj, a električni parni, kao što je A4 postao A5, već nešto drugo

Pogledate li stražnji kraj novih Audijevih modela, uočit ćete jednu novost.

Tu ne mislimo samo na brojčanu oznaku modela prema kojoj su klasično pogonjeni modeli dobili neparan broj, a električni parni, kao što je A4 postao A5, već nešto drugo. Zagledate li se upravo u stražnji kraj modela A5, uočit ćete crveno obojeni romb uz brojčanu oznaku, kao jasnu poveznicu s odjelom Audi Sport. 

Međutim ovaj detalj u progressive red boji je tu da vas sada dijelom i zavara jer je takva oznaka prije krasila S i RS izvedbe, a ne obične A ili Q modele. Stvari se mijenjaju, a da to nije slučajnost potvrđuju još neke službene fotogalerije. 

audi a3
FOTO: Audi

Tako su i drugi ovogodišnji noviteti poput A3 i Q8 dobili iste detalje na poklopcima prtljažnika. Ono što se od kupca ipak traži je da bira S line paket opreme i tek onda će zaraditi crveni romb.

Ništa novo, rekli bismo, jer BMW sličnu stvar radi s M sportskim odjelom dodijelivši dodatne M izvedbe. Također, BMW je za M135 promijenio veličinu pojedinih brojki pa bi oni neistreniranog vida lako mogli pročitati kao da se radi o BMW-u M1.

No to je druga priča, baš kao i ranija vijest iz Audija koja je mnoge razveselila. Naime, Audi je nakon svega nekoliko godina odlučio dokinuti nerazumljive oznake izvedbi poput 40 TDI i 25 TFSI.