Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatska

Vozač autobusa na autocesti tipkao i pričao na mobitel

FOTO: Screenshot

Kako biste se osjećali u autobusu koji juri 100 km na sat, a vozač od Splita do Zagreba non-stop telefonira i kucka po mobitelu? Pored vas sjedi dijete i pita: ‘Je li to u redu da striček vozi i piše po mobitelu?’

Udruženje za zaštitu potrošača “Halo, inspektore” iz Hrvatske objavili su na svojoj Facebook stranici snimku koja prikazuje vozača kako tipka i razgovara na mobitel dok upravlja autobusom koji se velikom brzinom kreće po autocesti.

Snimka traje 81 sekundu i vozač cijelo to vrijeme ima mobitel u ruci. Na početku snimke tipka po mobitelu, vjerovatno tražeći broj osobe koju želi nazvati. Zatim stavlja mobitel na uho. Očito mu se niko ne javlja pa provjerava zaslon mobitela. Ipak, primatelj poziva se tada javlja pa vozač sljedećih 45 sekundi razgovara s njim.

Osoba koja je snimala vozača sjedi odmah na sjedištu iza njega. Vozač se kretao desnom trakom autoceste. Iz Udruge su naveli kako snimka prikazuje vozača Flixbusa koji je prevozio putnike na relaciji Split-Zagreb.

“Obaviještena je policija”

“OD SPLITA DO ZAGREBA MOBITEL NA UHU!!! Kako biste se osjećali u autobusu koji juri 100 km na sat, a vozač od Splita do Zagreba non-stop telefonira i kucka po mobitelu? Pored vas sjedi dijete i pita: ‘Je li to u redu da striček vozi i piše po mobitelu?’

Putnica je bila u Flixbusu na liniji 942c. I dostavila je više video-uradaka snimljenih u različitim situacijama i vremenima. O svemu je obaviještena policija, a očekuje se i očitovanje Flixbusa. Jer, to nije prvi i jedini slučaj”, poručili su iz Udruženja.

Nije poznato kada je i na kojem tačno dijelu autoceste snimka nastala.