Jubilej
Vispak i Zlatna džezva slave 47. rođendan
Danas je Vispak u samom vrhu prehrambene industrije u Bosni i Hercegovini, čuvar tradicije bosanske kuhinje i bosanske kafe, sa vizijom za dalji rast i razvo
Na današnji dan prije 47 godina u Vispaku je pokrenuta proizvodnja Zlatne džezve, jednog od najpoznatijih bosanskohercegovačkih brendova. Vispak je osnovan 7. aprila 1972. godine u Visokom kao sastavni dio Veleprometa, koji se u to vrijeme nalazio u uskom krugu vodećih trgovačkih lanaca u bivšoj Jugoslaviji.
Danas je Vispak u samom vrhu prehrambene industrije u Bosni i Hercegovini, čuvar tradicije bosanske kuhinje i bosanske kafe, sa vizijom za dalji rast i razvoj.
Rad na inovacijama
“Nedavno smo kreirali novu espresso kafu, usklađenu sa zahtjevima veoma profiliranog tržišta u BiH. Također, nastavljamo sa radom na inovacijama, uvodimo nove standarde i tehnologije u cilju zadovoljenja potreba potrošača i strogih kriterija tržišta. Ujedno, Vispak se bliži velikom jubileju od 50 godina uspješnog poslovanja, a uz ogromnu podršku vjernih potrošača svaka naša godina je uspješnija od prethodne”, ističu u Vispaku.
Vispakovi brendovi stoje na policama 28 zemalja svijeta, dok se Zlatna džezva sve češće proglašava svojevrsnim ambasadorom Bosne i Hercegovine i simbolom njenog jedinstva u različitosti.
Obaranje rekorda
Poseban osvrt zaslužuje i razvoj proizvodnog programa “Bosanske kuhinje” sa Begovom čorbom, Tarhanom i Sarajevskom čorbom. U posljednjih šest godina
Vispak je plasirao na tržište nove brendove kao što su Tiru – Liru, Tajna, Laganini praškasti proizvodi, topli napici, Tako – Lako, goveđa i kokošija juha, itd., a u planu je razvoj novih.
Vispak danas zapošljava 150 radnika. Kompanija je ušla i u Guinnessovu knjigu rekorda tako što je 2004. godine zajedno ispečena, i sa građanima Mostara, popijena kafa iz najveće džezve na svijetu.