na platou Skenderija
Vispak i Udruženje kuhara BiH pripremili najveću porciju Tarhane na Balkanu (FOTO)

Tarhana je staro tradicionalno jelo na kojoj su othranjene mnoge generacije
Jučer je na platou Skenderija organizovano kuhanje 1.500 porcija Vispakove Tarhane u okviru ovogodišnjeg Sarajevskog Festivala Turizma. To je ujedno i najveća porcija napravljenja na prostoru Balkana, a u pripremi su učestvovali kuhari iz Udruženja kuhara BiH.
Posjetioci Festivala uživali su u ovom toplom tradicionalnom jelu, koje predstavlja sinonim i ponos bosanske kuhinje.
Tarhana je staro tradicionalno jelo na kojoj su othranjene mnoge generacije.
Riječ je specijalitetu bosanske kuhinje koji se pravi od domaće tjestenine i koji ima više načina spravljanja ovisno o području u Bosni i Hercegovini, pa tako imamo: Sarajevski, Mostarski, Jajački, Bihaćki ali i mnoge druge recepte za Tarhanu.
Jučer se pripremala jedinstvena receptura Vispakove Tarhane koja je dio trpeze Bosanaca i Hercegovaca već duži niz godina, a u kojoj su uživali brojni građani Sarajeva.