Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trebaju ogromna sredstva

Veliki problemi na aerodromu u Banjoj Luci: Moguć prekid prometa?

FOTO: D. Rakita/Pixsell
Aerodrom Banja Luka

Ustanovljeno je dan Banja Luka ima nekompletnu zaštitnu opremu radnika, da se rade individualne greške u praktičnim postupcima radnika i vođenju evidencija, da ima manjak rukovodioca organizacijskih jedinica

Aerodrom u Banjoj Luci ima uzletno-sletnu stazu u lošem stanju.

Kako javlja zamaaero, u lošem stanju su i ostale manevarske površine, što bi uskoro moglo dovesti i do prekida svog prometa na aerodromu.

Za cjelovitu obnovu uzletno-sletne staze i manevarskih površina potrebno je 15 miliona eura, a isti izvor navodi da aerodrom od vlastitih sredstava ne može podnijeti ovu investiciju.

Ograda perimetra na mnogim je mjestima oštećena što omogućava divljim i pitomim životinjama, te psima lutalicama ulaz u aerodrom. Nedostaje i terensko vozilo za pregledavanje ograde perimetra. Aerodromu nedostaje prostorija za odlaganje opasnih predmeta.

Ustanovljeno je dan Banja Luka ima nekompletnu zaštitnu opremu radnika, da se rade individualne greške u praktičnim postupcima radnika i vođenju evidencija, da ima manjak rukovodioca organizacijskih jedinica, da se radnici raspoređuju na više radnih mjesta, da ima manjak radnika u sigurnosti, da su vatrogasna vozila MAN dotrajala, da su vatrogasna odjela za ulaz u vatru dotrajala, te da aerodrom ima nedovoljan broj vatrogasaca.