Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pegasus Airways

Uskoro nova zračna linija između Mostara i Istanbula

pegasus airways mostar
Foto: Grad Mostar

Gradonačelnik Kordić je naglasio kako je izuzetno važno da se Mostar zračnom linijom poveže s Istanbulom i kako će Grad biti partner u uspostavljanju ove zračne linije

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić zajedno sa predsjednicom Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Marijom Buhač, ministrom finansija HNK-a Adilom Šutom, direktorom Aerodroma Mostar Marko Đuzelom i izvršnim direktorom Ibricom Berberovićem sastao se u Gradskoj vijećnici s pomoćnikom ministra za promet i infrastrukturu Republike Turske Enverom Iskurtom te predstavnicima Pegasus Airwaysa.

Na sastanku je istaknut veliki potencijal koji Mostar i Hercegovina imaju za razvoj turizma i ostalih grana privrede, te najavljena mogućnost uspostavljanje direktne aviolinije između Mostara i Istanbula, saopćeno je iz Grada Mostara.

Gradonačelnik Kordić je naglasio kako je izuzetno važno da se Mostar zračnom linijom poveže s Istanbulom i kako će Grad biti partner u uspostavljanju ove zračne linije.

Predsjednica Vlade HNK-a Marija Buhač navela je turizam kao stratešku granu razvoja kantona i naglasila kako će Vlada podržavati aerodrom, njegove infrastrukturne projekte, te uvođenje novih aviolinija.

Za uvođenje zračne linije između Mostara i Istanbula zainteresirani su i u Ministarstvu prometa i infrastrukture Republike Turske.

“Želimo iskoristiti priliku i zajednički raditi na ovome projektu”, poručio je između ostalog pomoćnik ministra za promet i infrastrukturu Enver Iskurt.

U izaslanstvu pomoćnika ministra za promet i infrastrukturu Republike Turske bili su generalni direktor civilnog zrakoplovstva Kemal Yüksek, direktor odjela zračnog prometa Uprave za civilno zrakoplovstvo M. Sefa Ceyhan i savjetnik za medije ministarstva za promet i infrastrukturu Osman Bekar.

Jedan od inicijatora za organiziranje sastanka bio je generalni konzul Republike Turske u Mostaru Yasar Ergün, a nazočila je i direktorica Turističke zajednice Grada Mostara Elvira Dilberović.