Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Financial Times

Telegram prošle godine zabilježio gubitak od 173 miliona dolara

Foto: Pixabay

Britanski list navodi da je prošle godine ukupna vrijednost digitalne imovine Telegrama bila skoro 400 miliona dolara, kao i da je kompanija od početka ove godine prodala tonkoine u vrijednosti od 244 miliona dolara

Prihod kompanije Telegram u 2023. iznosio je 342 miliona dolara, ali je firma koja stoji iza istoimene platforme za razmenu poruka te godine zabeležila ukupni gubitak od 173 miliona dolara.

Gubitak je djelimično nadoknađen povećanjem vrijednosti digitalne imovine u bilansu Telegrama, uključujući kripto valutu tonkoin (TON), prenosi Financial Times (FT).

Britanski list navodi da je prošle godine ukupna vrijednost digitalne imovine Telegrama bila skoro 400 miliona dolara, kao i da je kompanija od početka ove godine prodala tonkoine u vrijednosti od 244 miliona dolara.

Istraga pokrenuta u Francuskoj protiv osnivača Telegrama Pavla Durova mogla bi da poremeti planove kompanije da izađe na berzu u naredne dve godine, pošto investitori i oglašivači neće željeti da ulažu u tu platformu, piše FT pozivajući se na eksperte.

Broj korisnika Telegrama koji su aktivni na mjesečnom nivou je do jula porasla na 950 miliona, prenosi Komersant.

U Francuskoj je ovih dana aplikacija Telegram izbila na prvo mjesto po broju preuzimanja među društvenim mrežama.