Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

TBG BH prvi u BiH dobio certifikat za proizvodnju prema EU standardima

TBG BH d.o.o. Kakanj

TBG BH d.o.o. Kakanj, kompanija u vlasništvu Tvornice cementa Kakanj i članica HeidelbergCement Grupe, prvi je proizvođač betona u BiH koji je uskladio proizvodnju i proizvode prema evropskim normama.

Ocjenjivanje proizvoda, kao i pregled proizvodnje obavila je certificirana laboratorija GIT Institut za građevinarstvo, građevinske materijale i nemetale d.o.o. Tuzla koju je ovlastio BATA Institut kao tijelo koje može vršiti certificiranje proizvodnje i proizvoda prema evropskim standardima.

– U TBG-u BH kvalitet nam je uvijek na prvom mjestu, tako da kontinuirano radimo na poboljšanjima u svim segmentima proizvodnje kako bi naši proizvodi i usluge bili vrhunski. Sve komponente koje ugrađujemo u naše proizvode u skladu su s EU normama, što smo kroz ovu certifikaciju i dokazali. Naše laboratorije su opremljene za sve vrste testiranja i praćenja kvaliteta, što je od velikog značaja svim našim partnerima koji cijene kvalitet – kazala je direktorica kompanije TBG BH Ehlimana Šehmehmedović.

Iz TBG BH i Tvornice cementa Kakanj ističu kako ovo certificiranje ima velik značaj za dalje poslovanje jer se time proizvodi mogu koristiti i na međunarodnim projektima, koje finansiraju strani investitori.