Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sberbank BH donirala 5.000 KM “Otvorenoj mreži”

sberbank

Sberbank BH donirala je 5.000 KM nevladinoj organizaciji ”Otvorena mreža”, s ciljem pomoći teško oboljelim građanima koji imaju potrebu za odgovarajućim medicinskim tretmanima.

Banka je novac prikupila kroz akcijsku kampanju ”Štedim za život” za oročenu štednju u okviru koje su uduplana sva prikupljena sredstva od pojedinačnih donacija klijenata, saopćeno je iz Sberbank BH.

Direktor marketinga i komunikacija Sberbank BH Vedran Peršić ističe da su u ovoj banci sretni što u mjesecu darivanja zajedno sa svojim klijentima mogu pomoći rad Otvorene mreže čiji su donator već duži niz godina.

– Cilj nam je uspostaviti institucionaliziran pristup u finansiranju humanitarnih aktivnosti i zbog toga smo strateški opredjeljeni za pomoć Otvorenoj mreži koja godinama predano radi na pružanju pomoći našim teško oboljelim sugrađanima – izjavio je Peršić.

Dodaje da je akcija ”Štedim za život” inovativna, originalna i u potpunosti opravdava svoju priču, te da će Sberbank u budućnosti nastojati da u akcije uključi sve zainteresovane građane dobrog srca.

Predsjednik ”Otvorene mreže” Almir Čehajić – Batko ističe da je Sberbank BH već deset godina partner i donator ovoj organizaciji.

– Moram istaći da je pomoć najugroženijim građanima Bosne i Hercegovine u ovim trenucima neophodnija nego ikada ranije – rekao je Čehajić.