Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poslovna saradnja

Sajam ZEPS posjetilo 30.000 ljudi, potpisano 300 poslovnih ugovora

zeps
Foto: Fena

Generalni BH sajam ZEPS 2024, koji je ove godine obilježio 30. godišnjicu, posjetilo je 30.000 ljudi i značajna pažnja bila je posvećena poslovnoj saradnji.

Organizatori ističu da je tokom sajma organizirano više od 1.000 B2B susreta, a dogovoreno je i potpisano oko 300 poslovnih ugovora.

Također, ovogodišnji ZEPS je okupio više od 400 kompanija koje su se predstavile s više od 1.200 brendova iz Bosne i Hercegovine i svijeta, čime je još jednom potvrđena važnost tog sajma u regiji.
Menadžer ZEPS-a Sanel Ibrić istakao je kako su posebno ponosni na rezultate B2B susreta.

Ovaj segment sajma postaje sve važniji, jer kompanijama pruža priliku da u direktnim razgovorima dogovore poslovne poduhvate. Naš cilj je da svake godine unaprijedimo i proširimo ovaj dio sajma, čime će ZEPS nastaviti biti mjesto okupljanja najvažnijih privrednih subjekata u regiji – kazao je Ibrić.

Posebno ga raduje što je subota, posljednji dan sajma, bila posvećena mladima. Organizovani su edukativni programi kako bi se podigao nivo znanja i svijesti o važnosti privrednih sajmova među mladima.

Više od 5.000 učenika srednjih škola i studenata posjetilo je sajam, čime je postignut značajan cilj u promociji obrazovanja i privredne perspektive među mlađim generacijama, saopćili su organizatori.