festivalski trg u Sajmištu
Prvi “Street food fest” otvoren u Širokom Brijegu
Jedan od organizatora festivala Marko Ćavar kazao je kako je ovim događajem u Široki Brijeg na trenutak donesen dašak zapada
Prvi “Street food fest” otvoren je u petak u Širokom Brijegu, a kao festival dobre hrane i piva privukao je na festivalski trg u Sajmište pored rijeke Lištice velik broj znatiželjnih Širokobriježana i gostiju, dok je zabava završena tek iza ponoći.
Projekt “Street Food Fest” zamišljen je kao dvodnevno gurmansko-muzičko-pivsko druženje, na kojem će organizatori publiku upoznati s modernom kuhinjom i to pripremom odrezaka, procesima odležavanja mesa, raznih vrsta burgera, japanske hrane, slastica te drugim vrstama hrane pripremljene spomenutim konceptom.
Na festivalu su craft pivovare Lovac iz Širokog Brijega, Cooltura iz Mostara te Trojansko pivo iz Čapljine, koji će publiku upoznati s brzorastućim zanatom domaćeg pivarstva.
Jedan od organizatora festivala Marko Ćavar kazao je kako je ovim događajem u Široki Brijeg na trenutak donesen dašak zapada.
– Iznimno sam zadovoljan jer je događaj poput ovog odlično prihvaćen u gradu. Na festivalu se skupilo ljudi različitih dobnih skupina i mislim da već sada nakon održane prve večeri možemo kazati da je festival uspio, a Široki Brijeg pokazao da se ne libi probati nove i zanimljive stvari. Tijekom večeri je više tisuća ljudi prošlo kroz Sajmište i naša prvotna zamisao je uspjela – dašak zapada i kulinarskih trendova smo donijeli u grad na rijeci Lištici – kazao je Ćavar za Fenu.
Danas, drugi dan festivala, bit će odabran najljepši štand, a koncertom Belfast fooda završit će se prvi “Street food fest” u Širokom Brijegu, kojeg je vodio gastronomski stručnjak iz Hrvatske, HRT-ov novinar i voditelj Veljko Barbieri.