Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Promocija poslovno-investicijskih prilika BiH u Kuala Lumpuru

emir hadzikadunic – malezija

Ambasador Bosne i Hercegovine u Maleziji Emir Hadžikadunić održao prezentaciju o promociji poslovno-investicijskih prilika Bosne i Hercegovine u Kuala Lumpuru.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Maleziji Emir Hadžikadinić je 12. januara 2017. godine, održao prezentaciju o promociji poslovno-investicijskih prilika Bosne i Hercegovine u Kuala Lumpuru.

Ambasada Bosne i Hercegovine u Kuala Lumpuru i Malezijska državna agencija za trgovinu (Matrade) organizovali su prezentaciju poslovno-investicijskih prilika u Bosni i Hercegovini za 170 vodećih privrednih subjekata Malezije.

Ambasador Hadžikadunić održao je jednosatno izlaganje o poslovno-investicijskim prilikama u Bosni i Hercegovini, ističući sektore turizma, energetike i poljoprivrede. Tom prilikom ambasador je govorio o tretmanu stranih investitora, dugogodišnjoj tradiciji industrijske proizvodnje, o raspoloživosti prirodnim potencijalima, hidropotencijalu i projektima za izgradnju solarnih i vjetro parkova u BiH. Posebno je spomenuo bosanskohercegovačke proizvode koji svojim cijenom imaju potencijal konkurentnosti na tržištu Malezije.

Generalni direktor Matrade-a Dato Dzulkifli Mahmud u svom obraćanju rekao je da su prijateljski odnosi Malezije i BiH dobra podloga da se nivo trgovinskih odnosa između dvije zemlje podigne na viši nivo.

Na kraju izlaganja ambasador Hadžikadunić je pozvao privrednike Malezije da učestvuju na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu koji se održava 22. i 23. maja ove godine, te se zahvalio vladi Malezije za kontinuiranu podršku i pomoć Bosni i Hercegovini.