Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

koridor 5-C

Poznato ko će graditi dionicu Medakovo – Ozimice dužine 21,3 kilometra

autocesta gradnja

U priopćenju se dodaje kako je nabavka za izbor izvođača radova na dionici Medakovo – Ozimce započeta u junu 2022. godine, a ugovor će biti potpisan sredinom ovoga mjeseca

Europska investicijska banka (EIB) jučer je dala suglasnost na prijedlog odluke o odabiru izvođača radova dionice autoceste na Koridoru 5-C Medakovo – Ozimice, dužine 21,3 kilometar, priopćeno je u četvrtak iz JP Autoceste FBiH.

– Ovo je prvi put da JP Autoceste FBiH ugovaraju izgradnju preko 20 kilometara. Do sada je bila uobičajena praksa da se ugovara izgradnja dionica od 2 do 10 kilometara. Banka nam je dala bezuvjetnu suglasnost, tako da sada možemo potpisati ugovor s tehnički prihvatljivim i ekonomski najpovoljnijim izvođačem, a riječ je o turskoj kompaniji Cengiz insaat Sanayi ve Ticaret A.S – rekao je direktor JP Autoceste FBiH Elmedin Voloder.

Dodao je kako će se vrlo brzo krenuti u izgradnju i posljednje dionice na sjevernom dijelu, Ozimice – Poprikuše te kako je plan da sjeverni dio koridora kroz Bosnu, od Sarajeva do Doboja, završe do kraja 2025. godine.

U priopćenju se dodaje kako je nabavka za izbor izvođača radova na dionici Medakovo – Ozimce započeta u junu 2022. godine, a ugovor će biti potpisan sredinom ovoga mjeseca.

Od tri zaprimljene ponude u postupku pregleda i ocjene, navedeno je kako je odabrana tehnički prihvatljiva i ekonomski najpovoljnija ponuda kompanije Cengiz insaat Sanayi ve Ticaret A.S s cijenom ponude bez PDV-a u iznosu 361.753.355 eura.

Nakon uvođenja izvođača u posao, rok izvođenja radova je 30 mjeseci.

Na dionici Medakovo – Ozimice gradit će se pored otvorene trase, jedna petlja, dva dvostrana odmorišta, osam mostova i vijadukti, dva nadvožnjaka, petnaest podvožnjaka i jedan tunel dužine 2200 metara, a zajedno s dionicom Putnikovo Brdo – Medakovo, čija je izgradnja počela u studenome prošle godine, činit će funkcionalnu prometnu cjelinu.

Dionica Medakovo – Ozimice financirat će se iz sredstava osiguranih putem Europske investicijske banke (EIB) te bespovratnim sredstvima Europske unije, zaključeno je u priopćenju.