Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Domaći proizvodi

“Potkozarska kuća” u Prijedoru integrisani centar za razvoj privrede

potkozarska kuca prijedor
Foto: Fena

Pravo na izlaganje i prodaju imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva, preduzetnici, zanatlije, proizvođači rukotvorina i suvenira

‘Potkozarska kuća’ u Prijedoru nudi domaće proizvode kao što su rakija, džemovi, sokovi, med, prirodna kozmetika, suvenire i druge proizvode lokalnih proizvođača.

‘Potkozarska kuća’, koja je otvorena u maju prošle godine, je PJ Turističke organizacije grada Prijedora.

Pravo na izlaganje i prodaju imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva, preduzetnici, zanatlije, proizvođači rukotvorina i suvenira. Svi moraju imati sertifikate i dozvole za prodaju svojih proizvoda.

Dijana Aramanda, v. d. direktorica Turističke organizacije Prijedor, kaže da su u realizaciji projekta otvaranja „Potkozarske kuće“ učestvovali i Grad Prijedor, Udruženje „Program Prijedor“ iz italijanskog Trenta i PREDA PRIJEDOR – Agencija za ekonomski razvoj grada.

-Iz dana u dan se povećava broj komitenata i asortiman robe, što je dovelo do unaprijeđenja privrede, te sektora turizma. Komitenti imaju siguran plasman i prodaju, pa ih danas ima 60 sa preko 400 različitih artikala. Na ovaj način „Potkozarska kuća“ je postala prepoznatljiv brend, ne samo na lokalnom nivou, nego i u regionu – navela je Aramanda.