Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tunel Kvanj – Buna

Počinje izgradnja nove dionice autoputa na Koridoru 5C, na njoj je i tunel dug 2,7 km

autocesta radovi
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
Ilustracija

Poddionica Tunel Kvanj – Buna duga je 5,10 kilometara i dio je dionice Mostar jug – Buna. Na istoj će se graditi jedan od većih infrastrukturnih objekata-tunel Kvan

U narednim danima trebala bi početi izgradnja još jedne dionice autoputa na Koridoru 5C, a riječ je o dionici Tunel Kvanj – Buna.

Nedavno je u medijima, također, objavio kako vrijednost ugovora iznosi 125.231.549,16 eura bez PDV-a. Poddionica Tunel Kvanj – Buna duga je 5,10 kilometara i dio je dionice Mostar jug – Buna.

Na istoj će se graditi jedan od većih infrastrukturnih objekata-tunel Kvanj koji će biti duljine 2,7 kilometara, a od ostalih valja naglasiti i vijadukt Rotimski potok (330 metara) kao i nadvožnjak Rujevice (44 metra). Rok završetka izgradnje poddionice Tunel Kvanj – Buna je 30 mjeseci.

Izgradnja ove dionice će se financirati sredstvima osiguranim u okviru Ugovora o zajmu sklopljenog s Evropskom investicijskom bankom (EIB) te bespovratnim sredstvima Evropske unije koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Biznisinfo piše kako je posao na izgradnji dionice Tunel Kvanj – Buna dobila kineska kompanija China Road and Bridge Corporation.

S njima su u konzorciju još firma Hering iz Širokog Brijega i Azvirt iz Azerbejdžana.