Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Multinacionalna korporacija

PepsiCo obustavlja proizvodnju i prodaju u Rusiji

pepsi instagram

Dodaje se da su donirali hranu, mlijeko i frižidere humanitarnim organizacijama i povećali proizvodnju hrane i pića u susjednim zemljama da bi zadovoljili sve veće potrebe

Američka multinacionalna korporacija za hranu, grickalice i pića PepsiCo obustavila je proizvodnju i prodaju svojih brendova pića u Rusiji, saopšteno je iz korporacije, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz ove kompanije kasno u utorak saopšteno je da obustavljaju kapitalne investicije i sve reklamne i promotivne aktivnosti u Rusiji.

PepsiCo je saopštio da će nastaviti nuditi druge proizvode u Rusiji, uključujući svakodnevne namirnice kao što su mlijeko i drugi mliječni proizvodi, formule i hrane za bebe.

“Nastavkom rada, nastavićemo podržavati sredstva za život naših 20.000 ruskih saradnika i 40.000 ruskih poljoprivrednih radnika u našem lancu snabdijevanja, jer se suočavaju sa značajnim izazovima i neizvjesnostima”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su donirali hranu, mlijeko i frižidere humanitarnim organizacijama i povećali proizvodnju hrane i pića u susjednim zemljama da bi zadovoljili sve veće potrebe. Donirano je ukupno četiri miliona dolara Crvenom krstu u Poljskoj, World Visionu u Rumuniji, Svjetskom programu za hranu, organizacijama World Central Kitchen i Save the Children.

PepsiCo posluje u Rusiji više od 60 godina. Brendovi pića ove korporacije su Pepsi-Cola, Mountain Dew, Gatorade, Tropicana, 7 Up, a grickalica Doritos, Quaker, Cheetos i Ruffles.