Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

godišnja konferencija

Nikšić: BH Telecom treba da bude kao nekad Energoinvest, nema privatizacije

Foto: Fena

Istakao je da Vlada FBiH niti je imala niti ima namjeru privatizirati BH Telecom te da niko ne treba da se pojavljuje u tom prostoru

Federalni premijer Nermin Nikšić izjavio je danas u Sarajevu da kompanija BH Telecom treba da bude motor tehnološkog razvoja BiH kakav je nekad bio Energoinvest.

Na godišnjoj konferenciji za medije BH Telecoma Nikšić je rekao da se to posebno očekuje u procesu digitalizacije kako bi ta kompanija osigurala najmodernije tehnologije i najbolje usluge za sve građane.

-Uprava BH Telecoma će imati punu podršku Vlade FBiH da nastave sa investicijama i razvojem kompanije – poručio je Nikšić.

Ništa od privatizacije

Istakao je da Vlada FBiH niti je imala niti ima namjeru privatizirati BH Telecom te da niko ne treba da se pojavljuje u tom prostoru.

Nikšić je podsjetio da je BH Telecom u posljednjih 10 godina kroz svoje poslovanje uplatio više od 1,5 milijardi KM u različite državne budžete i fondove, ali da to ni na koji način nije narušilo njihove investicije pa su u istom periodu uložili više od 800 miliona KM u razvoj.

Naglasio je da posebno treba cijeniti što je BH Telecom kao društveno odgovorna kompanija cijelo to vrijeme bio sponzor brojnih bh. reprezentacija, te sportskih i kulturnih kolektiva i manifestacija.