Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nagrađeni najbolji inovatori AS Holdinga na sedmom “Innovation day” eventu

AS Holding
Foto: AS Holding

Predsjednik Uprave AS Holdinga Rusmir Hrvić je rekao da je izuzetno ponosan na taj projekat i na činjenicu da je uposlenicima zaista stalo da naprave nove, pozitivne promjene u njihovom poslovanju

Jedna od najvećih bh. prehrambenih grupacija AS Holding održala je tradicionalni, sedmi po redu, „Innovation day“ u Konjicu na kojem su bile kompanije Klas, Vispak, AS, Oaza, Solana i ostale koje ulaze u sastav grupacije.

Dan inovacija AS Holding obilježava već šestu godinu, a taj event je kruna njihovog velikog projekta „Inovacije i uštede“ kojeg su među prvima u BiH uveli u svoje poslovanje. Riječ je o internom nagrađivanju uposlenika koji učestvuju u davanju inovativnih prijedloga za svoju kompaniju kroz jedinstvenu web platformu.

Ponosni na projekat

– Ove godine, „Innovation day“ svojim prisustvom je uveličao Tomislav Cvitanušić koji je kroz inspirativan govor prisutnima dao odgovore na pitanja „Zašto se plašimo promjena i zašto robujemo navikama“. Nakon predavanja, uslijedila je svečana dodjela diploma najboljim inovatorima, a priznanja su uručena svim uposlenicima koji su ovaj sedmi ciklus bili aktivni sa svojim prijedlozima – navode iz AS Holdinga.

Predsjednik Uprave AS Holdinga Rusmir Hrvić je rekao da je izuzetno ponosan na taj projekat i na činjenicu da je uposlenicima zaista stalo da naprave nove, pozitivne promjene u njihovom poslovanju.

– Čast mi je što smo ove godine imali rekordan broj prijedloga i što interesovanje za inoviranjem u poslovne procese ne jenjava, nego raste. Smatram da ovakvim načinom, gdje svi uposlenici imaju jednake šanse da doprinesu razvoju poslovanja i za to budu adekvatno nagrađeni, možemo biti konkurentniji i biti korak ispred – istakao je Hrvić.

Takmičenje za mlade u BiH

Nagradu za najbolju inovaciju dobila je Irma Sijerčić (AS Holding), a Srđan Marić (AS Holding) i Avdo Suljić (Solana) osvojili su drugo i treće mjesto. Pobjednički prijedlog za uštede i novčanu nagradu osvojio je Amir Džakmić (Klas), a drugo i treće mjesto osvojili su Muris Saltagić (AS Jelah) i Amir Ibrahimagić (Solana). Nagradu za domaćinski pristup poslu osvojili su Babić Irfan i Delić Mirzet iz kompanije AC Food.

AS Holding je, pored Innovation daya, začetnik ideje „Innovation challenge“ takmičenja namijenjenog mladima i studentima iz cijele BiH, na kojem mogu prezentovati svoje inovacije i za to biti novčano nagrađeni ali i dobiti priliku za zaposlenjem u jednoj od kompanija ove grupacije, saopćeno je iz AS Holdinga.