Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ljubić dobio nasljednika

Mostarski aerodrom dobio novog direktora

aerodrom mostar prevoz putnika
Aerodrom u Mostaru
Foto: Zoran Grizelj/VLM/PIXSELL

Ima više od deset godina iskustva u području avioprometa, bio je i član Uprave Agencije za pružanje usluga u avioplovidbi BiH

Marko Đuzel imenovan je u četvrtak novim direktorom Zračne luke u Mostaru, samo dan nakon što je potpisan polugodišnji sporazum o uspostavi redovne linije između toga hercegovačkog središta i Zagreba, a objavljeno je i da se vode razgovori o uspostavi letova s kompanijom Ryanair.

Nadzorni odbor je na današnjoj sjednici imenovao novog čelnog čovjeka Zračne luke Mostar, koja je u 12-postotnom vlasništvu Zračne luke Zagreb, dok preostalih 88 posto drži Grad Mostar.

U saopćenju koje prenosi agencija Hina navode da su imenovali novog direktora zbog nastavka ‘razvoja i napretka Zračne luke Mostar’, ocijenivši da je riječ o kompaniji od velikog ekonomskog značaja.

Đuzel, koji ima više od deset godina iskustva u području avioprometa, bio je i član Uprave Agencije za pružanje usluga u avioplovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA).

Njegov prethodnik bio je Ivan Ljubić, koji je jučer potpisao sporazum s Croatia Airlinesom o uvođenju redovne aviolinije između Zagreba i Mostara počevši od 3. maja. Tu aviooperaciju grad Mostar sufinansira s pola miliona eura.

Zračna luka Mostar je u pregovorima i niskotarifnom kompanijom Ryanair. Od početka epidemije koronaviruisa nije imala redovnu avioliniju. Veliki potencijal za taj aerodrom leži u organiziranju dolaska hodočasnika u poznato obližnje katoličko središte Međugorje, kojega svake godine posjeti najmanje milion ljudi.