Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"World Defense Show 2024"

Kompanija iz Konjica potpisala dva ugovora sa Saudijcima teška 80 miliona KM

igman konjic municija

Dokaz je to naše kvalitete i spremnosti da odgovorimo jednom zahtjevnom tržištu, te posebno raduje kontinuirana suradnja s obrambenim institucijama Kraljevne Saudijske Arabije započete prije nešto više od desetljeća

 Kompanija namjenske industrije ”Igman” d.d. Konjic danas je na sajmu vojne industrije ”World Defense Show 2024”, koji se održava u Saudijskoj Arabiji, svečano potpisala dva nova ugovora u vrijednosti od 80 miliona konvertibilnih maraka.

”World Defense Show” sajam vojne industrije koji se od 4. do 8. februara održava u glavnom gradu Saudijske Arabije Rijadu, okupio je i ove godine više od 750 izlagača iz više od 45 zemalja.

Među dužnosnicima koji su nazočili prestižnom događaju za umrežavanje, partnerstvo i razmjenu znanja u domeni obrambene industrije bili su i predstavnici Bosne i Hercegovine i kompanije ”Igman” d.d. Konjic.

Priliku za susret s poslovnim partnerima, izaslanstvo kompanije ”Igman” predvođeno direktorom Đahidom Muratbegovićem i izvršnim direktorom Arminom Sarajlićem, u pratnji ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji Razima Čolića, iskoristilo je za potpisivanje značajnih ugovora s Nacionalnom gardom i Ministarstvom odbrane KSA.

”Kraljevina Saudijska Arabija jedan je od ključnih pokretača globalne vojne industrije. Pokazuju to i podaci o konstantnom ulaganju u jačanje svojih obrambenih kapaciteta, stoga raduje činjenica da svoje oružane snage opskrbljuju našim proizvodima. Dokaz je to naše kvalitete i spremnosti da odgovorimo jednom zahtjevnom tržištu, te posebno raduje kontinuirana suradnja s obrambenim institucijama Kraljevne Saudijske Arabije započete prije nešto više od desetljeća”, kazao je direktor kompanije ”Igman” Đahid Muratbegović, priopćeno je iz spomenute kompanije.