Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ugovor s Croatia Airlinesom

Ponovo oživljavaju Aerodrom Mostar, kažu da ćete za 24 sata do bilo koje tačke na svijetu

ugovor croatia airlines aerodrom mostar fena
Fena

Predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić kazao je da ova uspostavljena zračna linija treba pokazati da ovdje postoje preduslovi za normalne i redovne letove

Zračna luka Mostar u srijedu je potpisala ugovor s Croatia Airlinesom koji će direktnom linijom Mostar povezati sa Zagrebom, te ugovor s kompanijom Hifa Oil koja će vršiti opskrbu gorivom na ovom aerodromu.

-Ovi letovi za Zagreb trebali bi se održavati ponedjeljkom, srijedom i petkom, a oni će našim građanima omogućiti konekciju sa svim poznatim europskim i svjetskim metropolama, od Londona, Amsterdama, Rima, Berlina, Istanbula i tako dalje. Na otprilike 25 destinacija, takozvanih povezanih letova iz Mostara naši putnici, klijenti, turisti će moći putovati, ali također i naša dijaspora će preko Zagreba moći direktno doći u Mostar. Na ovaj način povećat će se kapacitet saobraćaja, a samim tim i ekonomski razvitak Mostara i cijele regije – kazao je direktor Zračne luke Mostar Ivan Ljubić.

ivan ljubic jasmin bajic fena
Fena

Mostarski aerodrom s Hifa Oilom potpisao je četverogodišnji ugovor.

Hifa Oila i Croatia Airlines danas su potpisali ugovor po posebnim uvjetima, s cijenama koje će nuditi na mostarskom aerodromu da bi potaknuli povećanje saobraćaja i privukli što veći broj aviokompanija.