Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Načelnik Tomislavgrada sa predstavnicima IZBiH posjetio Omeroviće

BiH

omerovici_dzamija

Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin primio je danas u svome uredu izaslanstvo Islamske zajednice, prevođeno mostarskim muftijom Salemom ef. Dedovićem, glavnim duvanjskim imamom Edinom ef. Kukićem i predsjednikom džemata Islamske zajednice Tomislavgrad Ibrahimom Kapetanovićem.

[pull_quote_right]Načelnik Ivan Vukadin je, uz osudu čitavoga događaja, kazao kako je općinu Tomislavgrad uvijek krasio suživot svih naroda koji tu žive i kako je napad na bilo koga neprihvatljiv[/pull_quote_right]

Kako se navodi u priopćenju iz Ureda načelnika, povod sastanku je nemili događaj koji se prije dva dana dogodio u selu Omerovići, kada je skupina mladića iz susjedne općine Posušje u ranim jutarnjim satima pokušala demolirati džamiju te su huliganski zastrašivali njegove žitelje.

Uz izražavanje žaljenja zbog ovoga događaja, efendija Dedović je kazao kako ga ohrabruje stav općinskih vlasti koje su se odmah oglasile, osudivši ovaj barbarski čin.

Načelnik Ivan Vukadin je, uz osudu čitavoga događaja, kazao kako je općinu Tomislavgrad uvijek krasio suživot svih naroda koji tu žive i kako je napad na bilo koga neprihvatljiv, a pogotovo na vjerske objekte, pohvalivši policijske strukture koje su brzom intervencijom otkrile i uhitile počinitelje.

Nakon sastanaka održanog u zgradi općine Tomislavgrad, načelnik Vukadin i predstavnici Islamske zajednice zajednički su se uputili u Omeroviće, gdje su se sastali s napadnutim i oštećenim žiteljima ovoga sela, poručivši im da ne dopuste da ih ovakvi događaji uplaše, navodi se u priopćenju.