Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Radončić: Svi ministri iz SBB-a osim Juske podnijet će ostavke

radoncic pres
Foto: H. Đapo

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost, rekao je na konferenciji za medije u Sarajevu kako će svi federalni ministri iz SBB-a osim Ismira Juske podnijeti ostavke.

“Imao sam sastanak sa Draganom Čovićem. Nema nove koalicione većine, nego smo analizirali situaciju ako bi naša četiri ministra izašla iz federalne vlade, onda će umjesto pet Hrvata biti sedam, a umjesto tri Srbina jedan. Sve što ta vlada donese može biti oboreno. Naše ostavke će biti ponuđene, osim Juske, jer ja ocjenjujem da do prvog marta ili aprila Denis Zvizdić neće biti premijer,” rekao je Radončić.

Radončić se osvrnuo na 2017. godinu rekavši kako je obilježena raspadom koalicije između SBB-a i SDA, zato što SDA nije mogla razumjeti suštinu koncepta koalicije.

Predsjednik SBB-a istakao je i važnu korektivnu ulogu njegove stranke u slučajevima akciza.

“Oko akciza smo takođe djelovali kao korektivni faktor. Četiri puta smo glasali, naši parlamentarci su tražili cestarine i da sav novac ide za izgradnju, i mi smo to izborili,” rekao je Radončić.

Na pitanje ko će biti kandidat SBB-a za predsjednika BiH na predstojećim izborima, Radončić je rekao kako će u slučaju da SDA kandiduje Sebiju Izetbegović i SBB imati svog ženskog kandidata.