Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šest osoba iz Lukavca uhapšeno zbog brojnih krivičnih djela

MUPTK_hapsenje333
Foto: Ilustracija

Šest osoba s područja općine Lukavac uhapšeno je danas u akciji Službenika uprave policije MUPTK-a koja je u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom, nakon višemjesečne potrage, provedena na više lokakcija u okolini Lukavca, te u KPZ Tuzla, rečeno je danas u MUPTK-u.

Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela u sticaju s krivičnim djelima prinuda prema osobi koja vrši pravosudnu funkciju, oštećenja tuđe stvari, ugrožavanje sigurnosti i prikrivanja uhapšeni su S.H., L.S, Z.S., A.S., A.K. i D.M, svi iz iz Lukavca.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzet veći broj mobilnih telefona, SIM kartice i SIM certifikati, bilješke, notesi i druga dokumentacija, štedne knjižice, bankovne kartice i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s navedenim krivičnim djelima.

Postoje osnove sumnje da je pritvorenik KPZ-a Tuzla, A.H iz Lukavca, organizovao grupu od više osoba s područja općine Lukavac, koja su izvršila veći broj krivičnih djela, čime je određenim osobama pričinjena znatna materijalna šteta.

Uhapšene osobe privedena su u službene prostorije MUP-a TK radi kriminalističke obrade, nakon čega će uz izvještaj biti predate Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli na dalje postupanje, rečeno je u MUPTK-u.