Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kolinda Grabar-Kitarović prekinula posjetu Islandu i vraća se u Hrvatsku

Kolinda Grabar Kitarovic

Žalbeno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju danas je, u okviru žalbene presude hrvatskoj šestorici, utvrdilo da je postojao međunarodni oružani sukob u BiH i stanje okupacije, a potvrdilo je i postojanje hrvatskog udruženog zločinačkog pothvata s ciljem etničkog čišćenja dijelova BiH.

Zbog novonastale situacije iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović saopćeno je da je ona prekinula službenu posjetu Islandu te se hitno vraća u Hrvatsku.

– Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović prekida program u Republici Islandu i hitno se vraća u Republiku Hrvatsku – priopćili su iz Ureda predsjednice.

Ona je, navodi se, u stalnom kontaktu je s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

U Reykjaviku je Grabar-Kitarović bila najavljena za izlaganje u sklopu programa na temu “Mi to možemo – Žene kao faktori mira”, kao i za niz bilateralnih susreta.

Slobodanu Praljku danas je u Haagu potvrđena presuda od 20 godina zatvora, a on je nakon toga popio nešto za što tvrdi da je otrov.

– Praljak nije zločinac i odbija vašu presudu – rekao je Praljak nakon čega je bočicu primaknuo ustima i popio ono što je bilo u njoj. Suđenje je nakon toga prekinuto.