Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

De Rossi: Smatrao sam kako je bolje da uđe Insigne

de rossi

Sve i da je nekako odveo Italiju u Rusiju, Gian Piero Ventura ne bi vjerovatno dočekao Mundijal s reprezentacijom. Ovako je nakon bolnog ispadanja od Švedske sam sebi presudio, a koliko je u njegovom vođenju reprezentacije bilo lutanja, potvrdila je i scena usred utakmice.

Italijanima je trebao pogodak, a Ventura je odlučio uvesti Danielea de Rossija. 34-godišnji veznjak na to je gestom ukazao selektoru da treba uvesti Lorenza Insignea, a ne njega. Jednostavno, Italiji je trebala konstrukcija, a ne destrukcija.

Sjajni Napolijev napadač na koncu nije ni ušao u igru, a nevjerovatno je da je u dvije utakmice dobio tek 15 minuta, a igra u sjajnoj formi već duže vrijeme.

“Obično se zagrijavamo po trojica istovremeno pa se nakon pet minuta zamijenimo, rekao sam Venturi da se utakmica približava kraju i da nam je potreban gol te da šalje napadače na zagrijavanje i pokazao sam ka Insigneu”, objasnio je De Rossi.

“Svjestan sam da taktičke odluke nisu moj posao, žao mi je ako sam ikoga uvrijedio, ali u tom trenutku smatrao sam kako je bolje da uvede Insignea”, rekao je De Rossi koji se ujedno i oprostio od reprezentacije.