Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Navijači dočekali fudbaleri Real Madrida u Gironi (FOTO)

real madrid – girona – docek 3

Fudbaleri Real Madrida večeras su stigli u katalonski grad Girona, uoči sutrašnje utakmice La Lige protiv istoimenog domaćina. Susret je u španskoj javnosti dobio veliku pažnju, jer je u petak Parlament Katalonije proglasio nezavisnost te regije od Španije, javlja Anadolu Agency (AA).

Fudbaleri Reala su u Gorinu, katalonski grad udaljen stotinjak kilometara od Barcelone, stigli večeras, a dočekao ih je veliki broj njegovih navijača, koji su imali dresove “kraljevskog kluba“ i španske zastave.

Ranije je Marta Madrenas, gradonačelnica Girone, kazala je da neće biti apsolutno nikakvih problema i da će sve uvjeriti kako je katalonski narod civilizovan.

“U Gironi, kao i u cijeloj Kataloniji, žive civilizovani i odgovorni ljudi. Nema apsolutno nikakvog razloga da se bojimo da će biti nekih problema”, kazala je Madrenas u televizijskom obraćanju.

Delfí Geli, predsjednik FC Girona, podržao je izjavu gradonačelnice i dodao da će klub učiniti sve sa sigurnosnog aspekta, kako bi se gledaoci i igrači osjećali potpuno bezbjedno.

Utakmica desetog kola La Lige između Girone i Real Madrida igraće se u nedjelju na stadionu “Montilivi“ s početkom u 16.15 sati. Katalonski klub, koji igra debitantsku sezonu u španskoj eliti, zauzima 15. mjesto sa devet bodova, dok je Real treći sa 20.