Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džekin menadžer za FourFourTwo: On je svjetski igrač i sretan je u Romi

edin dzeko 2

Nogometni menadžer Silvano Martina u razgovoru za FourFourTwo govorio je o Edinu Džeki, koji danas top tema u Italiji nakon dva sjajna gola u remiju Chelseaja i Rome u Ligi prvaka.

“Džeko je na dobrom putu da ponovi učinak iz prošle sezone. Ali, nije ovo neko “čudo”. Džeko je igrač svjetske klase i sasvim je prirodno da se stvari ovako odvijaju. Čak je i prva sezona u Seriji A počela odlično za njega, ali onda je ekipa ušla u krizu i nije imao podršku saigrača.

Edin nije tip igrača koji će predriblati tri igrača i prostići pogodak. Ekipa mora igrati za njega i to je sada jasno i Di Francescu”, rekao je Martina.

Martina vjeruje u Džekin ostanak u Romi, iako stvari ne idu baš onako kako su navijači priželjkivali.

“Da li će ovo biti najbolja sezona u Edinovoj karijeri? Ne znam. Znam samo da je sretan u Rimu i da uživa u svakom trenutku provedenom u dresu Rome. Tim je vrlo snažan, ali nije lako osvojiti Seriju A.

Roma ima velike igrače, posebno u veznom redu, ali to nije dovoljno da se pobjeđuje u Italiji. To Edin najbolje zna. Prošle godine je odigrao sezonu iz snova, ali je na kraju Juve bez problema osvojio prvenstvo”, rekao je na kraju Silvano Martina.

Ne treba ni napominjati kako su svi ugledni svjetski sportski mediji Džekin sinoćnji nastup ocijenili izvrsnim, italijanski i britanski Sky posvetili su mu posebnu pažnju.