Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prošla je cijela decenija: Sjećate li se Vedinog prvijenca?

ibisevic

Večeras će Vedad Ibišević posljednji put odjenuti dres s državnim grbom. Fudbaler koji je obilježio jednu epohu našeg državnog tima, čovjek koji je uvijek imao strpljenje za sve i svakoga, uzorni sportista koji je kao dječak prošao golgote rata u našoj zemlji, uvijek je s ponosom igrao za svoju domovinu. Bez I najmanje mrlje tokom reprezentativne karijere, Ibišević će večeras zaigrati kao i svaki put dosad izdignutog čela, a vjerujemo i da će uskoro imati priliku i za zvanični oproštaj.

Napadač Herthe za reprezentaciju je pogađao na gotovo svim velikim i važnim utakmicama i to ga izdvaja od ostalih. Strijelac je bio u Kaunasu, zatim na meču protiv Argentine (prvom na velikim takmičenjima), na susretu protiv Grčke koji je bio prelomni u najuspješnijim kvalifikacijama, na susretu protiv Estonije koji nas je odveo do prvog baraža… Ukupno je pogađao 28 puta, a osim svih važnih golova, danas je lijepo prisjetiti s Vedinog prvijenca.

Bilo je to prije tačno deset godina u Grčkoj, na utakmici u kojoj smo poraženi s 3:2. Ušao je s klupe i u samom finišu ublažio naš poraz. Grčka je vodila s 1:0, potom je izjednačio Hrgović iz slobodnjaka, a zatim su domaćini postigli dva brza gola za pobjedu.